8/23/2012

about california

Moiii! Noniin, nyt oon jo ollu täällä sen verran kauan, että voisin jotain infoo vähän kertoo, kun jotkut oli pyytänyt. Ja sori tää tekstin määrä, ei tarvi lukee jos ei kiinnosta:)
Koulu
Okeei, ekaks sanon että mun koulu on aika pieni verrattuna muihin amerikkalaisiin kouluihin, joten älkää tosiaan yleistäkö näitä mun tekstejä! Että jossain koulussa on erilailla kun tossa mun:)
Noniii, täällä on siis 6 periodia (suomeks varmaa vastaa jotain tuntia) ja eka niistä on homeroom, mikä on joku 20 minuuttia aamusta siinä omassa kotiluokassa sen oman opettajan kanssa. Sielä voi tehä jotain keskeneräsii läksyjä ja projekteja ja sit opettaja auttaa kaikessa ja antaa kaikkia tehtäviä. Jossain vaiheessa sitä 20 minuuttista tulee kaiuttimista sen rehtorin puhe että noustaan ylös, ja joka luokassa on Amerikan lippu ja koko koulu lausuu sille kansallisuusvalan ja pitää kättä sydämellä:D
Muut aineet mulla on Academic support (sori en osannu suomentaa tätä:D), Algebra (matikka), liikunta, englanti, teknologia ja historia. Ja noita samoja on siis joka päivä ja meen joka päivä 8.10 ja pääsen 2.35, paitsi keskiviikkona 1.40:) Ja tunnit vähän vaihtelee, mutta yleensä ne kestää 50 minuuttia ja välitunnit kestää aina 4 minuuttia paitsi ruokavälkkä 40.
Tärkein väline koulussa on ollu toi binder, eli suomeks varmaan joku mappi tai moppi tai joku semmonen?xd se on toi ekassa ja kolmannessa kuvassa. Siellä on kaikki mitä tarviin jokasella tunnilla. Sen lisäks tota binderpaperia kuluu aika paljon joka tunti. 
Oon saanu aika paljon kavereita mutta en tosiaan muista edes puolien nimiä:D Kaikki puhuu ihan sikana täällä ja kukaan ei oo semmonen tosi hiljanen tyyppi! Tokana päivänä kaikki tuli kysyyn multa että oonko Venäjältä ja kaikki huuteli että whatsup russian girl:D Haha mut onneks suurin osa tajus et oon oikeesti Suomesta:) vaikkei ne tiiä missä se on mut kumminki... 
Ja saatiin kaapit ja pidän sielä yleensä vaan mun vesipulloo koska se vuotaa:D Ja harvoin ehin siinä neljässä minuutissa käymään kaapilla. Mutta ruokavälkällä jätän sinne mun kassin ja haen sen sitten ennen seuraavaa tuntia. 
Liikunassa on tytöt ja pojat yhessä ja molemmilla on oma lokerohuone, missä on liikuntalokerot. Siellä vaihtetaan liikuntakamat jotka pitää olla semmosessa liikuntapussissa (tiettekö sen missä on himo ohuet narut!!) ja kaikilla on sama liikunta-asu. 
Ruoka
Monet sanoo että amerikassa syödään epäterveellisesti mut ei se oo kaikkien kohal totta. Se on kyse omasta valinnasta. Täällä on ihan sairaasti vaihtoehtoja ja kaikki tulee tosi isoissa paketeissa. Koulussa on yleensä pizzaa, hampurilaista, wrappejä, riisiä ja kanaa tai pastaa. Joskus otan omat eväät. Ja kouluruoka maksaa 3 dollaria!
Kaikki muu
No, ensinnäkin täällä on eri lämpötilan merkki, pituuden merkki, painon merkki, raha, erilaiset pistorasian ne reiät (haha) ja kukaan ei sano kelloa niinkun 14.00 tai 17.00 vaan kello 2 ja kello 5:D Sen lisäks täällä ei saa mun ikänen oikeen mennä yksin minnekään. Ja liikenne on vähän erilaista, oikealle saa kääntyä punasilla jos ei oo ruuhkaa. Sää täällä on yleensä lämmin tai kuuma, paitsi yöllä kylmenee johkin 15 asteeseen. Kun ostaa kaupasta ihan mitä tahansa, siihen tulee vero päälle ja se näkyy vasta kassalla. Eli ei voi tietää jonkun ostoksen hintaa sentilleen ennen kun pääsee kassalle. Ja kassalla pakataan kaikki ja ruokakaupoissa saa yleensä toosi monta muovikassia, yleensä me saadaan joku 5-15, koska ne laittaa tosi vähän tavaraa yhteen kassiin. 
Toivottavasti saitte vastauksia ainakin joihinkin kysymyksiin, mutta kysykää vapaasti ihan mitä vaan!:) Nyt lähen ulos ottaan aurinkoo ja tekeen läksyjä ja illalla salille tekeen käsiä ja vatsoja kun jalka on vielä venähtäny:( moikkelis!

12 kommenttia:

 1. meetkö kouluun koulubussilla?:) ja tosi mahtava postaus!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mee ku kävellen, sinne on alle kilometri:) ja kiitos!

   Poista
 2. haha moppi on siivousväline:D mutta toivottavasti siellä on hirmu kivaaa!:) ja mulla on ikävä:((<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa no mappi sit:D mullaki on sua ikävä!!:(<3

   Poista
 3. Olitko hyvä enkussa ennen kun muutitte tonne ja mikä sun enkun numero oli? Osaatko puhuu hyvin small talkia niiden sun uusien kavereiden kaa?:) Vähän siistii pääsit niinkun vaihtoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun enkun numero oli 10 ja kyllä mää ny jotain niiden kaa osaan puhuu:D haha noniii:)

   Poista
 4. siis onks noit aineita niinku noin vähä ku suomesha on joku miljoona eri ainet tyylii:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä!!!!!:D niitä on oikeesti vaan 6!

   Poista
 5. Tää oli tosi mielenkiintonen postaus! :) oon muutenki seuraillu himo innolla sun postauksia sieltä :)) ja toi on iha himo ärsyttävää ku noita veroja ei näy hinnoissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tykkäsit!:) no niimpä!!

   Poista
 6. haha piti sanoo samaa ku enni et moppi on siivousväline XD sil tosiaan pestään lattioita! et kyllä se ihan mappi on ;D ja oli mielenkiintonen teksti, oottelen innolla näitä postauksii maapallon toiselta puolen :)

  VastaaPoista